2020

DigitalFLyer.jpg

Definitivt 50 pers - en monologfestival

Definitivt 50 spänn var en serie samlingsskivor med diverse, främst svenska, punkband, den första utgiven 1992. Skivan kostade alltid just 50 kronor och gavs ut i samarbete av olika skivbolag. 2020 drar Teatern under bron Liljeholmshamnen sin lans för kulturen och bjuder in till Definitivt 50 pers - en monologfestival.

Från scenen på kulturpontonen med följeljuset längs brofundamentet under Liljeholmsbron bjuds på utvald monologteater kurerad av Teatern under bron för maximalt tillåten publik om femtio personer.

Upplägget är enkelt som ett riff; två monologpjäser dagligen under fem dagar; totalt tio pjäser. Samtida, uppkäftigt och berörande.

På pontonen finns både mat och dryck till försäljning och överraskningar från både dj-bås och den lilla scenen av lastpallar utlovas. Aldrig har så få haft så roligt.

Definitivt 50 pers.

Punk(t).

 

2019

Rocky_Flyer.jpg

ROCKY! - Förlorarens återkomst

Manus: Tue Biering
Regi: Maria Blom
I rollen: Sofia Ledarp 

Svensk översättning: Marie Silkeberg 

 

En knytnävssmäll i politikens mage! 

Vi älskar dem! Förlorarna som reser sig mot alla odds och som segrar över sitt eget mindervärde, sitt sociala arv och sitt orimliga förlorarliv. Men hur är det med oss andra, våra värderingar och existens? Är det kanske vi som är förlorarna? Vad händer om alla världens Rocky's reser sig och ger sig på skådespelaren, publiken och dess gelikar. Om deras värderingar och existens besegras. Om Rocky visar sig vara motsatsen till det politiskt korrekta. 

"Välspelat om samtiden som politisk boxningsarena.../ ...Sofia Ledarp spelar på liv och död

från försiktig artighet till ren förtvivlan." / SvD 

 

2018

 
Flyer.jpg

NATIONALSÅNGEN

Regi: Stina Rautelin

Manus: Eija Hetekivi Olsson

I rollen: Zardasht Rad

Dramaturg: Petra-Eleonora Näslund

Scenbild & Ljusdesign: Patrik Bogårdh

Kompositör: Rikard Borggård

 

Nationalsången är en angelägen pjäs och en sjukdomsdiagnos utan pekpinnar och redan insparkade dörrar. Ett hoppfullt uppvaknande under Liljeholmsbrons tunga betongtak på Teatern under bron. En fars kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle och ett likvärdigt

liv. En kamp som möter stängda dörrar tills det bara finns en väg att gå. En monolog om det största som finns. Kärleken till sitt barn. 

Det är pjäsen som stör och berör, som rör om och för, en rak höger i samhällets solarplexus och ett finger i ögat på den som inte vill eller vågar se. De marginaliserades urstarka och högaktuella berättelse.
Vågar du se? 

“Stark monolog om sociala klyftor”​ / ​Svenska Dagbladet 

Det här är en pjäs som inte får missas.”​ / ​pascen.se

2017

SKULDSANERING

Regi: Rojda Sekersöz

Manus: Martin Bengtsson

I rollerna: Julia Marko-Nord, Kristofer Kamiyasu &

Isabella Touma Pettersson

Kompositör: Kristian Anttila

Scenograf: Mattias Broberg

Dramaturg: Ronnie Sandahl

 

På sitt jobb som konduktör på Öresundståget konfronteras Saga med den unga och frispråkiga resenären Elli som vägrar gå av vid slutstation. När Sagas man Josef kliver på förstår Elli snart att paret förlorat sitt barn i en drunkningsolycka. Eller var det en olycka?

Barnets död har distansierat Saga från Josef och Elli hamnar mitt i detta relationsdrama. Resan över sundet mot Sverige sätter hemligheter i ljuset och tvingar trion att möta sina egna och varandras gränser. Manuset till Skuldsanering är skrivet av dramatikern Martin Bengtsson och för regin står hyllade stjärnskottet Rojda Sekersöz. I rollerna möter vi Julia

Marko-Nord, Kristofer Kamiyasu och Isabella Touma Pettersson.

Pjäsen musik är komponerad av Kristian Anttila.

 

2016

Vapenvila

 

Jag har inga romantiska tankar om kärlek.

Jag försörjer min familj, jag tar ansvar, jag lämnar på dagis...jag säljer vapen

Med vänlig hälsning,

Viktor 

 

Vapenvila - en nyskriven svensk pjäs

Manus: Fredrik Virtanen

Regi: Sofia Ledarp

Framförd av: Rennie Mirro

Musik av: Theodor Arvidsson Kylin 

 

”‘Vapenvila’ går till­ attack mot det själv­goda svenska hycklande.” / Dagens Nyheter

"'Vapenvila' är en medvetandeström som tillåter sig irra, en röst som ekar ett pistolskott."

/ SvD

”Rennie Mirro(…) gö­r Viktor med en närva­ro och kroppskontroll­ som suger åt sig bli­ckar.”

/ Aftonbladet Kultur

"Vapenvila" är ett nyskrivet svenskt drama s­om provocerar och ber­ör skrivet av journalisten ­Fredrik Virtanen­. ­Det är pjäsen som stä­ller frågor och låter­ besökarna ge svaren.­ Det är en föreställn­ing om tvivel, etik o­ch moral. Om kärleken­ till sin familj och ­kampen för rätt och

f­el. Vapenvila. Dramat­s namn samtidigt ett ­tillstånd. En fiktiv berättelse baserad på en verklig person framförd av Rennie Mirro. För regin står Guldbaggebelönade skådespelerskan Sofia Ledarp och musiken framförs live av musikern/kompositören Theodor Arvidsson Kylin.