Skuldsanering

Regi: Rojda Sekersöz

Manus: Martin Bengtsson

Dramaturg: Ronnie Sandahl

Kompositör: Kristian Anttila

 

Ett svart kammarspel om vår kollektiva skuld likväl den individuella skrivet av författaren och dramatikern Martin Bengtsson. Efter sin omtalade och uppmärksammade bok ”I Skuggan av San Siro” går nu Martin Bengtsson sista året på Teaterhögskolan i Malmö. ”Skuldsanering” blir Martins professionella dramatikerdebut och med sig har han vännen och kollegan Ronnie Sandahl som dramaturg.

- Det känns skitbra att efter hårt arbete med skrivandet över många år få debutera som professionell dramatiker. Jag är övertygad om att det kommer lyfta från pappret på ett konstnärligt intressant sätt och drabba publiken, säger Martin Bengtsson.

- Den respektlöshet och nybyggaranda som präglar Teatern under bron har det också varit helt naturligt att ta med in i manusprocessen, vilket lett till en pjäs som är lika farlig som den är tankeväckande, fortsätter Ronnie Sandahl.

För regin står en av de mest omtalade debutanterna just nu, Rojda Sekersöz. Efter prisregnet på Göteborgs Filmfestival hade hennes debutfilm ”Dröm vidare” premiär nyligen. Unisont hyllad och med en stor framgång på bio tar Rojda steget till teatervärlden och debuterar hos Teatern under bron som teaterregissör.

- ”Skuldsanering” är en föreställning om egot, skuld och skam. Förutom temat så lockade mig ambitionen att göra icke traditionell teater. Och vilken lyx att få spelplatsen under bron, vi ska alltså skapa allting från ingenting, berättar Rojda.

Pjäsens kompositör är Kristian Anttila. Med ett av förra årets mest hyllade album, ”Rum 4 Avd. 81”, i ryggen och en turné som aldrig tar slut är Kristian redo för ytterligare utmaning i sin långa framgångsrika karriär. Skuldsanering blir Kristians debut som kompositör i teatersammanhang.

- Det ska bli skönt att få kliva ur poplåtens fängelse. Att få lösa upp musiken och låta den sväva och blandas som den vill, när den vill. Att förstärka eller kontrastera, att se vad som händer när den studsar mot pjäsen och en stenhård grå betongvägg hälsar Kristian Anttila.

 

Spelas:

Fredag 18/8, 25/8, 1/9 - 19.00

Lördag 19/8, 26/8, 2/9 - 19.00

Söndag 20/8, 27/8, 3/9 - 16.00


Biljetter finns ute nu och kostar 195:-

Producent: Brian Flanagan Productions

Grafisk form och foto: Iza Boëthius

SPELAS FRE | LÖR | SÖN 18/8-3/9 2017

ÅRETS FÖRESTÄLLNING